Over Lex Wobma

lex Wobma

Drs. Lex Wobma (1959) is oprichter van Lex Wobma Organisatie Advies en werkzaam als senior adviseur. Ruim 25 jaar werkt hij voor gerenommeerde bedrijven en organisaties in profit en non-profit. Na zijn opleiding personeelsmanagement studeerde hij arbeid- en organisatie sociologie aan de Universiteit van Amsterdam, medezeggenschap en arbeidsverhoudingen als specialisatie.

In 1986 treedt hij in dienst bij de Woodbrookers Bentveld als trainer medezeggenschap. Nadat de Woodbrookers fuseren en Lex zich meer en meer op het advieswerk heeft ‘gestort’ gaat hij werken als organisatieadviseur bij het adviesbureau van Tim Lakeman. Bij Lakeman ontwikkelt hij zijn adviesvaardigheden op het terrein van fusies, privatisering en complexe reorganisaties.

8 jaar lang werkte Lex, naast zijn adviseurschap, als (parttime) docent arbeidsmarktvraagstukken en personeelsmanagement bij de opleiding Human Resource Management aan de Hogeschool van Amsterdam.

In 2000 besluit Lex zich zelfstandig te vestigen en richt Lex Wobma Organisatie Advies op. Een inmiddels veel bezocht en zeer gewaardeerd adviesbureau.

Lex Wobma is één van de oprichters en partners van CursOR voor ondernemingsraden, een scholingsinstituut dat zich volledig gespecialiseerd heeft in het geven voor trainingen aan ondernemingsraden.